Een tegoed bon aanmaken is mogelijk, hiervoor dienen er wel een aantal zaken te zijn ingesteld (Het kan overigens ook zijn dat de tegoed bon knop al aanwezig is afhankelijk van het moment van aankoop, zie het kassavenster F10)

Het aanmaken van de tegoed bon knoppen begint door eerst een artikelgroep aan te maken “tegoed bon” ga naar instellingen / artikelgroepen, kies toevoegen.

De artikelgroep is aangemaakt, ga nu naar artikelen en maak een artikel aan door te klikken op toevoegen:

Klik op “speciaal” in het artikel.

Vink aan “korting btw check” gevolgd door OK. Het artikel voor het uitgeven van een tegoed bon is nu aangemaakt. We gaan nu het inname artikel voor de tegoed bon aanmaken.

We maken nog een artikel aan, de instellingen zijn precies hetzelfde als het zojuist aangemaakte tegoed bon artikel, het verschil zit in de omschrijving en als extra aanvinken “negatief”

Vergeet niet om in dit artikel bovenin nog te klikken op het tabblad “speciaal” en aan te vinken “btw check” (zodoende neemt het artikel de btw over van de retour artikelen)

Er zijn nu twee artikels aangemaakt: tegoed bon waarde en tegoed bon inname.

Nu gaan we nog knoppen aanmaken in het kassavenster, we gaan naar de kassa F10. En klikken op een groep waar we de knop willen plaatsen en vinken de checkbox aan.

Klik op een “vrije snelknop” en kies het artikel die u wilt koppelen aan de knop, in dit geval (voorbeeld) artikel 31 de tegoed bon.

Herhaal dit ook voor het andere artikel namelijk de tegoed bon inname.

As de beide knoppen zijn aangemaakt kunnen ze gebruikt worden, we geven hieronder een voorbeeld
Artikel 25 een blouse wordt terug gebracht door de klant, u slaat artikel 25 aan en let op u kiest voor aantal -1 zodat het item terug geboekt wordt naar de voorraad. Vervolgens gaan we het tegoed artikel gebruiken (knop) lees verder hieronder.

We maken nu gebruik van de aangemaakte snelknop “tegoed bon uitgifte” en vullen als bedrag het bedrag in van het artikel. Het totaal bedrag van de bon dient uit te komen op 0. De bon wordt aangemaakt en kan worden meegegeven aan de klant.

Hoe werkt de inname van de tegoed bon? Hieronder een voorbeeld. Een klant koopt artikel 21 een blouse van: €150 en wil graag de tegoed bon gebruiken. Klik op de knop tegoed bon inname en vul het tegoed bedrag in, dit bedrag wordt dan in mindering gebracht van het totaal.

=


Voorbeeld: het tegoed laten we zeggen 109.95 is meer dan de aankoop, pas dan opnieuw de tegoed bon uitgifte knop toe en vul het restant bedrag in zodat er tegoed over blijft voor een ander moment


Categorieën:

Comment on this FAQ

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *